Γ. Ρεκλείτης: Υποτέλεια και συμφέροντα κατά επιμελητηρίων!

main rekitis 5

  • Η υποτέλεια στην τρόικα και στους δανειστές μαζί με ισχυρά συμφέροντα απεργάζονται τον αφανισμό των επιμελητηρίων!

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της υποτέλειας της κυβέρνησης στην κα Μέρκελ ακόμη και για την παραμικρή απόφαση, όπως οι εισφορές στα επιμελητήρια. Ομοίως, αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία ότι, πίσω από το σκηνικό της νομοθετικής ρύθμισης για τα επιμελητήρια, κρύβονται και μεγάλα συμφέροντα που αφορούν στα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα. Για τα θέματα αυτά αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του στο www.eea.gr ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλειτης.

Όπως τόνισε ο κ. Ρεκλειτης, «Αισθάνθηκα αποστροφή και αηδία όταν άκουσα τον πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου κ. Κ. Ρίτσαρντ Βέμπερ, παρουσία του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ Κ. Μίχαλου καθώς και του ΓΓ του Ευρωεπιμελητηρίου κ. Αρνάλντο Αμπρουζίνι, να δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς του ζήτησε, να μεσολαβήσει στην κα. Μέρκελ, για να επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να άρει τη διάταξη για την μη υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια»! Όπως τόνισε, όταν ένας έλληνας πρωθυπουργός, ένας Πρόεδρος της κυβέρνησης, δηλώνει ότι τα χέρια του είναι δεμένα «έτσι», αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της υποτέλειας έναντι της τρόικας και έναντι των άλλων που μας περιστοιχίζουν!

Πέρα από αυτό, τον αφανισμό των επιμελητηρίων επιδιώκουν και μεγάλα συμφέροντα γιατί, «είναι πολλά τα λεφτά» από ευρωπαϊκά προγράμματα που θα έπαιρναν τα επιμελητήρια και με την απαξίωσή τους, θα τα πάρουν περάσουν στα χέρια τους!

Είχε δρομολογηθεί, αποκάλυψε, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων να είναι η εταιρεία διαχείρισης των νέων ευρωπαϊκών  προγραμμάτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις 2016-2020. Αυτό ο ΣΕΒ δεν θέλησε ποτέ να το αποδεχτεί γιατί είναι πολύ μεγάλα τα κονδύλια. Έτσι προσπάθησε να απαξιώσει τα επιμελητήρια για να παίξει το ρόλο της ΚΕΕΕ στα προγράμματα.  Υπεύθυνος γι αυτό είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού ο κ. Χατζηδάκης, στο μεταξύ, αποποιήθηκε των ευθυνών του»!

Δείτε το βίντεο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Πιστεύουμε ότι η γνώμη σας και οι απόψεις σας είναι απαραίτητα εργαλεία στην προσπάθεια μας να ενδυναμώσουμε το ΕΕΑ μπροστά στις προκλήσεις των καιρών.

© 2017 Επαγγελματική Ανάπτυξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας

Search